Thursday, 31 December 2015

Kali pertama bersushi di "Toyyiban Sushi"

Bismillah.
Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah, disetiap nikmat yang telah Allah berikan kepada aku, kamu dan semua. jangan lupa untuk titipkan ucapan itu tika kita merasai nikmat apa pun. peringatan terutamanya untuk aku!

Isnin yang lepas aku bertanyakan soalan kepada salah seorang sahabat aku. "Sushi". kat mana yang "Halal"? malangnya, dia kata bahawa dia tak makan sushi! aku menyuarakan hasrat aku yang kempunanan nak merasai sushi. kebetulan aku belum pernah menikmatinya sepanjang hidup ku ini. sedih bukan?

kemudian, esoknya, sahabat aku ni whatsapp aku bagitau ada satu tempat jual sushi halal iaitu di K6-1, 1st floor Bangi gateway shopping complex, seksyen 15 Bandar Baru Bangi,, 43650 Bangi. Seronok juga bila dapat tahu ada sushi halal berdekatan dengan rumah. yeayyy!!!

Keesokan harinya encik suami ajak aku ke pasar malam. kebetulan ke pasar malam untuk kali terakhir sebelum kami berpindah rumah. pindah rumah?? okay, itu aku cerita nanti. dah siap simple2, alih alih encik suami tak jadi bawak aku ke pasar malam. nak ke bandar baru bangi katanya nak cari pendrive. cari pendrive pula kat bangi gateway. huhuhu. percaya satos patos! 

aku hanya membontoti dia. entah ke mana nak di bawa aku dan anak ni. cari pendrive je pun. boleh pergi sorang2 je. haish, perut lapar ni. insyirah pun semestinya lapar. last last dia bawak kami ke "Toyyiban Sushi"!! katanya, nak tunaikan hajat seseorang. maka, aku lah itu! hahaha tergelak besar aku. mana dia dapat tahu aku teringin nak sushi entah. aku syak, dia terbaca whatsapp sahabat aku tu. hai... untung.... untung.... 

memandangkan, kami dedua tak pernah makan sushi, kami tak tahu nak order apa. last, dorang yang pilih menu untuk kami. 


pertama, untuk insyirah, kami order nasi + sup + salmon grill. banyak juga insyirah makan. kejap aku yang suap dia. kejap suami yang suapkan dia. sambil layan chu chu tv. okay, di sebabkan aku dah biasa suap insyirah guna tangan, so kami bersushi guna tangan juga. lantaklah korang nak guna chopstick ke apa ke, yang penting sushi masuk mulut dan kenyang. sebab masa aku suap sushi guna tangan tu, ada la beberapa orang duk pandang2 kami. hahaaaa.. 

kedua, yang ni aku tak ingat apa nama dia. yang penting yang ni sedap! ada udang lagi.

ketiga, ini fried sushi.

keempat, ini korean noodle (korean ramen). sedap jugak!!! suami kata, inilah makanan Naruto!. tetiba masa suap ke mulut aku seperti feeling2 makan ramen bersama Naruto! hahaa

Nampak sikit je benda ni, tapi bila dah masuk semua, boleh kenyang tau. alhamdulillah, merasa juga sushi. korang yang minat sushi, boleh la intai intai "toyyiban sushi" ni ye. yang penting "Halal".
untuk suami, terima kasih sebab tunaikan hajat isterimu.

:)

No comments:

Post a Comment